BORBA S KORONAVIRUSOM

PLENKOVIĆ NAKON ‘ONLINE’ SJEDNICE: ‘Nastojat ćemo izbjeći zatvaranje kakvo smo imali na proljeće’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U središnjici HDZ-a poslijepodne je održana online sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Nakon sjednice javnosti se obratio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković:

Plenković je na početku nabrojao o čemu se sve raspravljalo na sastanku.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtlvijesti%2Fvideos%2F356501228939855%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”316″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”

“Sutra će na sjednici Vlade kao privremeni ravnatelj Fonda biti imenovan Damir Vanđelić”, kazao je o Fondu za obnovu Zagrebu.

“Brojevi u drugim državama EU su gori nego u RH. Situacija je pod kontrolom u Hrvatskoj”, kazao je o situaciji s koronavirusom.

“Nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere kakve smo imali na proljeće”, kazao je Plenković.

“Učinit ćemo sve da se isplate božićnice. A što se tiče dinamike povećanja plaća u sljedećoj godini, tu otvaramo prostor za pregovore”, kazao je Plenković o pregovorima sa sindikatima.

O radikalizaciji i komentarima na društvenim mrežama, Plenković je rekao da treba učiniti sve da se spriječi nekontrolirani govor mržnje. “To u konačnici dovodi do počinjenja kaznenih djela. To se ne događa spontano, slučajno i na mah”, kazao je.

“Učinit ćemo sve da se isplate božićnice. A što se tiče dinamike povećanja plaća u sljedećoj godini, tu otvaramo prostor za pregovore”, kazao je Plenković o pregovorima sa sindikatima.

“Iduća godina je godina tranzicije i povratka na onu putanju koju smo imali ranijih godina”, kazao je Plenković.

Na sjednici njoj je ministar financija Zdravko Marić govorio o prijedlogu rebalansa proračuna za ovu godinu i prijedlogu proračuna od 2021. do 2023. Članovima vodstva HDZ-a predstavljen je Nacionalni plan oporavka i otpornosti te prijedlog Nacionalne razvojne strategije do 2030., a očekuje se da će biti riječi i o nastavku unutarstranački izbora.

HDZ je tijekom sjednice na Facebook stranici izvijestio i da su “predsjednik Andrej Plenković i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved osvrnuli su se na aktualnu političku situaciju – s naglaskom na borbi protiv radikalizacije �� društva & suzbijanju huškanja na nasilje i govora mržnje”.