OPLEO PO PREDSJEDNIKU

Plenković nazvao Milanovića zlokobnim kršiteljem Ustava: ‘Rezultat mu je nula, potpuno je promašio svoj mandat’

Idi na originalni članak

‘Osoba koja je pet godina promašila svoj mandat kojeg je dobila od birača, s bilancom rezultata koji je ravan nuli, nikakvog doprinosa, imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta na međunarodnoj razini…’

Oglas

Premijer Andrej Plenković vratio se iz SAD-a i sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Splitsko-dalmatinske županije. Nakon toga obratio se medijima. Plenković se najprije osvrnuo na predsjednika Zorana Milanovića.

“Osoba koja je pet godina promašila svoj mandat kojeg je dobila od birača, s bilancom rezultata koji je ravan nuli, nikakvog doprinosa, imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta na međunarodnoj razini…”, počeo je premijer. Osvrnuo se i na svoj posjet SAD i ocijenio ga dobrim s aspekta suradnje s Hrvatima koji tamo žive.

Osvrnuo se i najavljeni prosvjed umirovljenika.

“Sutra ćemo imati sastanak s Maticom umirovljenik, sa sindikatom, potpisat ćemo jednu deklaraciju. Mirovine prosječene su 620 eura, one su značajno povećane, devet paketa potpore dato je našim umirovljenicima u vrijeme krize. Posebno smo osjetljivi na segment najranjivijih skupina. Dali smo si ambiciju da prosječna sveukupna mirovina na kraju ovog mandata bude između 750 i 800 eura, na tome ćemo raditi. Naš partner je HSU, ta je tema itekako u našem fokusu, a ovi koji nisu izabrani u Sabor nastoje učiniti malo na svojoj vidljivosti”, rekao je premijer.

Komentirao je i Milanovićeve izjave o vojnom roku.

“Ovaj zlokobni kršitelj Ustava reagira na neke medijske članke za koje ne vidim utemeljenja. Ideja je da sve bude u funkciji na početku iduće godine”, rekao je premijer, piše Net.hr.

Exit mobile version