O POPUŠTANJU MJERA

Plenković odgovorio istarskom Stožeru: ”Istra može donositi samo strože odluke, blaže ne mogu”

Foto: Pixell

Plenković je danas u Makarskoj kazao da je Ministarstvo zdravstva pokrenulo inspekciju da istraži cijepljenja preko reda, a da će nakon podnesenog izvješća vidjeti što će.

“Ideja je bila da se prvo cijepe oni koji su najizloženiji, a to su zdravstveni djelatnici, i najugroženiji. To je okvir koji smo dali temeljem plana cijepljenja. Je li bilo još nekih situacija, očito da je. To, nažalost, u smislu vertikale, to nismo mogli kontrolirati. Pozivamo sve da se ponašaju sukladno pravili struke i plana koji je napravljen”, rekao je i dodao da je zadatak Vlade osigurati što više doza do kraja prvog kvartala, pišu Vijesti.hr

“Oko 600.000 doza treba doći do kraja ožujka, a potom to treba biti znatno više u travnju, svibnju i lipnju i na taj način da osiguramo maksimalno zaštitu naših sugrađa do početka turističke sezone”, kazao je.

“Moramo promijeniti situaciju da nam sa županijske razine netko vodi svoju politiku upućujući poruke odvraćajućeg karaktera starijima od 65 godina da li da primaju cjepivo AstraZenece. Ne mogu županijske razine pričati nešto što ne stoji”, rekao je Plenković.

“Brojevi su dobri i kontinuirano se smanjuju. Mjere su pokazale odlične rezultate. Strpimo se još dva tjedna veljače, a ožujak će biti dobar”, kazao je Plenković koji se osvrnuo i na najavu Stožera Istre da će otvoriti terase kafića i restorana od 1. ožujka.

“Istra može donositi samo strože odluke, a blaže ne mogu. To će donositi stožer u koordinaciji s Vladom. Nismo otvorili kladionice i casina zato što želimo da ljudi kockaju. Jer ako ne rade država im mora platiti troškove. Moramo biti racionalni”, rekao je Plenković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari