NALAZ JE POZITIVAN

Plenković po drugi puta zaražen koronavirusom: ‘Jučer je razvio simptome. Jutros je obavio testiranje…’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Određena mu je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa, napisala je Vlada na Twitteru

Premijer Andrej Plenković ponovno je zaražen koronavirusom. Objavila je to Vlada na Twitteru.

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jutros testiranje na prisutnost covida-19, s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti te je nalaz pozitivan. Određena mu je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa”, napisali su na Twitteru.

Ovo je drugi puta da je premijer zaražen ovim virusom. Prvi puta je prebolio koronu krajem studenog 2020. godine.

“S obzirom na to da se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti.

Članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza”, poručio je glasnogovornik Marko Milić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari