POPUŠTANJE MJERA

Plenković potvrdio: ”1. ožujka se otvaraju terase kafića!”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Plenković i Stožer razgovarati će o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i popuštanju mjera.

Premijer je na samom početku upozorio na epidemiološku situaciju koja se promijenila u posljednjih nekoliko dana, a čiji je uzrok nepoznat.

Ipak, potvrdio je kako se terase od 1. ožujka definitivno otvaraju, a biti će promjena i u području sporta.

Uvodno, Plenković je rekao da su tjedni brojevi novozaraženih 10 tjedana padali, no sada opet imamo rast, prenose Vijesti.hr

“Smanjeni su 11 puta, sada imamo porast. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi je li to zbog hladnoće, popuštanja mjera ili opuštanja. Moramo zadržati oprez i dalje. Uz Dansku imamo najmanju incidenciju u EU. Na tom tragu je dobro da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, preminulih… Situacija je bolja, ali zahtjeva oprez. Da bismo i dalje štitli građane, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad terasa i otvorenih prostora ugotiteljskih objekata. Smatramo da je to dobro, ali uz propisane mjere”, najavio je premijer.

Također, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima, ali bit će razlike u odnosu na kontakt sportove i one koji to nisu.

Apelirao je na građane da budu oprezni.

“Imamo par žarišta, ne bismo trebali biti pretjerano opušteni. Ali mislimo da je to ona mjera koja je primjerena trenutku u kojem se nalazimo. Ako se situacija pogorša, to se naravno može i promijeniti”, poručio je Plenković dodavši da se nastoji čuvati zdravlje, gospodastvo i financijska stabilnost.

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i potres, na dnevnom redu sjednice Vlade je i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnog proračuna u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa”. Na dnevnom redu je i prijedlog uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari