ODRŽAO RIJEČ

PLENKOVIĆ POTVRDIO DOLAZAK U VARIVODE: Odat će počast ubijenim srpskim civilima

Idi na originalni članak
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Na komemoracijama za ubijene srpske civile u Varivodama i Gošiću nazočit će premijer Andrej Plenković, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, drugi članovi srpske zajednice te, vjerojatno, i predstavnici sedam veleposlanstava.

Oglas

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji za devetoro ubijenih srpskih civila u Varivodama pored Kistanja, koja će se održati u ponedjeljak u 11 sati u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Općine Kistanje, javlja N1.

Skupu će prisustvovati i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, drugi članovi srpske zajednice, a najavljen je i dolazak predstavnika sedam veleposlanstava.

Komemoracija se održava u spomen na Dušana Dukića (59), Špiru Berića (55), Jovu Berića (75), Jovana Berića (56), Radivoja Berića (69), Mariju Berić (69), Milku Berić (67), Marka Berića (82) i Mirka Pokrajca (84) iz Varivoda, koji su 28. rujna 1995. ubijeni hicima iz neposredne blizine na svojim kućnim pragovima.

Nakon komemoracije, uzvanici će se uputiti u selo Gošić kako bi oko 12:30 odali počast Savi Boraku (70), Vasilju Boraku (68), Grozdani Borak (75), Mariji Borak (81), Kosovki Borak (77), Milki Borak (75), Dušanu Boraku (56) i Gojku Ležaiću (65), koji su ubijeni dan prije pokolja u Varivodama.

Svi ubijeni su civili, a u selu uopće nije bilo ratnih aktivnosti. Za te zločine do danas nitko nije osuđen.

Net.hr

Exit mobile version