STROGA PRIMJENA

POČELO JE: Do 7 ujutro već 20 osoba vraćeno jer nisu imali propusnice

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od ponoći međužupanijsko putovanje moguće je samo uz propusnicu

Dosad je bilo oko 80 tisuća zahtjeva za izdavanje propusnica, a odbijeno je čak njih 60 posto. Pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić rekao je za HRT da je jutros vraćeno 20 osoba u mjesto prebivališta.

“Iako većina građana poštuje odluku, do 7 sati jutros 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice. Zatečeno je i 2 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije”, izjavio je Tokić.

“Stiglo je 92 600 zahtjeva, izdano 38 500 propusnica, 33 5000 je odbijeno, obrađuju se oko 20-tak tisuća, bit će učinjeno tijekom dana”, rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Naglasio je da dolazi veliki broj zahtjeva, ali i veliki broj je odbijen jer dolaze i nepotpuni zahtjevi. Nije jasno dokazano da netko želi putovati i za to ima opravdani razlog. Takvi građani mogu ponovno podnijeti zahtjev. (Danas.hr/Net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari