USKORO I KAFIĆI

POČINJE OTVARANJE: Naprije kreće županija koja je bila prva na udaru

vlasnici ocekujuju skoro popustanje mjera i mogucnost rada. Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Od ponedjeljka će u Istri biti otvorene trgovine odjećom i obućom, ali samo one koje imaju ulaz s javnog prostora. Također se otvaraju auto-saloni, trgovine elektroničkim uređajima i slične trgovine koje nisu u sklopu velikih trgovačkih centara

Istarska županija bila je prva na udaru epidemije Covida-19, a među prvima bi trebala početi i s popuštanjem rigoroznih protuepidemijskih mjera. Ondje je već donesen hodogram “otvaranja” pojedinih djelatnosti koje su bile obustavljene zbog širenja koronavirusa.
Glas Istre piše da se već idućeg ponedjeljka otvaraju trgovine s neprehrambenim proizvodima, ali zasad ne i veliki trgovački centri poput Maxa u Puli.

Dino Kozlevac Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Od ponedjeljka će biti otvorene trgovine odjećom i obućom, ali samo pod uvjetom da imaju ulaz s javnog prostora. Otvaraju se i auto-saloni, trgovine elektroničkim uređajima i slično, ali samo oni koji nisu u sklopu velikih trgovačkih centara. Tjedana dana potom, 4. svibnja, u Istri bi trebala početi druga faza otvaranja koja podrazumijeva radnje poput frizerskih salona, gdje se zbiva bliski kontakt s mušterijama.

Nadalje, oko 11. svibnja u Istri bi trebali početi raditi kafići, restorani i veliki trgovački centri. Detaljni uvjeti po kojima bi radili kafići i restorani tek trebaju biti utvrđeni, no iz dosadašnjih ideja na nacionalnom nivou vjerojatno će se raditi o tome da bi u početku radili samo kafići s terasama, uz ograničen raspored sjedenja, ograničeno radno vrijeme i slično, piše Glas Istre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari