U PULI

PODSTANARSKE MUKE Izbacili ih iz stana par dana prije dolaska bebe: ”Gazda ne želi djecu u stanu!”

Foto: Glas Istre, Marcello Rosanda

Mladog pulskog trenera Nenada Glušicu i njegovu tada trudnu djevojku Martinu stanodavci su izbacili iz stana na Verudi Porat samo nekoliko dana prije termina poroda.

Točnije, namjeravali su to učiniti, ali im je plan osujetila intervencija odvjetnika, piše Glas Istre.

Sve je počelo u travnju kada je mladi par obznanio stanodavcima da će uskoro dobiti dijete. Međutim, njihova reakcija na njima najsretniju vijest u životu nije izgledala ohrabrujuće. Naprotiv. Nakon tog dana u njihovom odnosu sa stanodavcima, supružnicima starije dobi, više ništa nije bilo isto.

Iako su u toj kući, u prizemnom stanu, živjeli gotovo pet godina i uredno podmirivali sve obaveze, njihovi su stanodavci odjednom promijenili ponašanje i postupanje.

VIDEO DANA:

Počeli su sve više ukazivati na sitne pogreške, izmišljati i lažno prognozirati namjere mladog para, pa i pojavljivati se kriomice na balkonu i promatrati njihovo kretanje. Stanodavci su na koncu ipak obznanili ono što su do tada prešućivali, a Martina i Nenad slutili. Dana 28. srpnja usmeno su ih pozvali da napuste stan, da bi potom 3. kolovoza dobili i pisanu obavijest o otkazu najma s rokom iseljenja do 1. rujna.

Glušica ih je ponovno podsjetio da je njegova djevojka Martina trudna te ih zamolio da produže rok, barem dok se dijete ne rodi. Međutim, stanodavci su angažirali odvjetnika i krenuli u pravnu bitku. Uvidjevši da je vrag odnio šalu, i Glušica je zatražio zaštitu odvjetnika.

U dopisu koji je mladom paru dostavio odvjetnik stanodavaca izneseno je, tvrdi Glušica, bezbroj laži i konstrukcija ne bi li im to jednog dana koristilo kao dokaz u eventualnom sudskom postupku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari