SLIJEDI TUŽBA

Poduzetnici iz najugroženijeg sektora pokreću ustavnu tužbu protiv Stožera i Vlade

Foto: M.L.

Zbog odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Vlade RH, najugroženiji poduzetnici pokreću ustavnu tužbu. Financijsku i logističku podršku dala im je Udruga Glas poduzetnika, koja sad već broji oko 18 tisuća članova.

Mnogi poduzetnici još nisu niti stali na noge nakon prošlogodišnjeg lockdowna i brojnih strogih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite RH, a na pomolu je dolazak četvrtog vala pandemije koronavirusa, koji je već promijenio ekonomsku sliku ne samo Hrvatske, već Europe i svijeta, piše Morski.hr

To su na svojoj koži osobito osjetili poduzetnici iz sektora povremenog prijevoza putnika, putničke agencije, ugostiteljstvo i sezonski obrtnici. Velike gubitke bilježi i event industrija. Unatoč brojnim apelima od strane najugroženijih poduzetnika, Vlada nije previše reagirala. Primorani su stoga, kažu, pokrenuti ustavnu tužbu.

VIDEO DANA:

Udruga Glas poduzetnika financira i logistički potpomaže tužbu koju podiže odvjetnički ured Matić i partneri d.o.o. iz Zagreba u ime pet tvrtki iz najugroženijih sektora, a čiji predstavnici će se detaljnije obratiti javnosti na sutrašnjoj konferenciji za medije, s početkom u 11:30h.

Za navedene tvrtke tražit će se adekvatno obeštećenje jer nakon više od godinu dana pregovaranja, pozivanja na dogovor i predlaganja rješenja Vladi RH, nisu naišli na razumijevanje vladajućih niti su im ponuđene druge opcije.

Inače prije pokretanja ustavne tužbe, Županijskom državnom odvjetništvu biti će uručen Zahtjev za mirno rješenje za pet tvrtki iz najugroženijih sektora. To je, kažu, prvi korak u postupku koji je pokrenut zbog diskriminatornih odluka Stožera Civilne zaštite i neadekvatnih ekonomskih mjera Vlade RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari