U DARDI

Pogledajte kako izgledaju bilježnice koje je HDZ podijelio učenicima u Slavoniji

Foto: Facebook, Pixsell

Osnovnoškolce u Dardi, općini iznad Osijeka, na školskim klupama dočekale su bilježnice s motivom hrvatske zastave, vojnika i natpisom “uspravno stojimo ne klečimo ni pred kim nismo mi nikoga tlačili nemamo ništa s tim”.

Poklon je to od Općine kojom od 2005. godine upravlja HDZ-ovac Anto Vukoje, piše Index.

HDZ Općine Darda prozvao ženu koja je upozorila na dizajn bilježnice, u komentarima na njenom privatnom profilu

Na svom privatnom Facebook profilu prikaz bilježnice objavila je sestra jedne od učenica i pritom se usudila kritizirati dizajn korica, na što joj se u komentarima javio HDZ Općine Darda sa svoje službene Facebook stranice i poručili su da joj da je to što joj se dizajn ne sviđa – njena sramota.

VIDEO DANA:

“Gospođo, to je Vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite! Ako vas vrijeđa hrvatska zastava i hrvatski vojnik onda vam nije jasno gdje živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune! Lp”, napisali su joj u komentaru.

A evo i njene objave u kojem je ispričala što planira s bilježnicom napraviti.

“Dakle, prvi dan škole, dolazi moja sestra (12) kući i kaže dobili smo bilježnice u školi. Pogledam ja te bilježnice, kad ono imam što i vidjeti. Na ovoj fotografiji je bilježnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njezini vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenika škole.

Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju djecu naučili koja je razlika između “naših” i “njihovih”, Općina se pobrinula da se djecu ipak upozna s gore navedenim pojmovima. S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu”, poručila je Kristina Dobi.

Ravnatelj kaže da on nema veze s tim i da je Općina sve osigurala, dizajnirala i dovezla

Za pojašnjenje Index je kontaktirao ravnatelja osnovne škole, Janoša Bonija.

“Ja sam bez komentara na to. Obratite se Općini, oni su dizajn odobrili i dijelili, mogli su tako dijeliti i ispred zgrade škole, ja sam im samo dao prostor. Dogovor je da oni to dovezu i da se da djeci. Škola s tim nema ništa, jedino sam dao mjesto da se to podijeli. Iz Općine nas samo pitaju brojno stanje učenika od 1. do 8. razreda, oni to financiraju i udžbenike i sve ostalo, pa tako i bilježnice. Škola nema s tim ništa, ama baš ništa”; naglasio je Boni.

Prema uputama, kontaktirana je i Općina, no načelnik nije bio na radnom mjestu. Žena koja se javila na telefon odbijala je dati njegov službeni broj mobitela.

Upitana je pet puta, pa je preklopila slušalicu.

Opet je pozvan i  načelnik. Novinari su ponovno upitali za njegov broj mobitela, službeni broj, onaj s uređaja kojeg su kupili građani, karticu i bonove i tarifu koje građani plaćaju kako bi za radnog vremena mogao davali informacije koje građani traže. Gospođa je opet rekla da ne želi dati i na telefon nam dala pročelnika koji nam također nije htio dati službeni broj mobitela načelnika Darde.

Pitali su ga zašto. Ovako je tekao razgovor:

”Šta trebate?

Načelnika, gospodina Antu Vukoje. 

Nije ovdje. ”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari