PAKLENA SITUACIJA

VideoPogledajte koliko naraste temperatura u automobilu kada ga ostavite na suncu “samo” 20 minuta!

Prije manje od dva tjedna umaški vatrogasci imali su akciju izvlačenja bebe iz automobila koju su majka, baka i djed ostavili u zaključanom vozilu.

I nije to prvi takav slučaj, gotovo redovno se to događa, ali ipak je najgore u ovim ljetnim vrućim mjesecima.

Temperature u takvim slučajevima prelaze “normalne” i bez obzira ostavljate li dijete na deset minuta ili samo minutu, to može biti kobno za njega.

Zato roditelji bez obzira na to što god se događa oko njih, ne smiju zaboraviti na svoje dijete i ostaviti ga u autu jer upravo to može biti kobno za njih.

Fotograf Pixsella Davor Puklavec, uz pomoć GoPro kamere, snimio je koliko temperatura u autu koji je na suncu može porasti za dvadeset minuta.

Kada je snimanje krenulo temperatura u autu bila je 19.1°C, a samo dvadeset i jednu minutu nakon toga, popela se na 43.4.°C. Dokaz je to da po ovim vrućinama temperature idu za stupanj gore po minuti, što može imati smrtne ishode za ostavljenu djecu, ali i starije u automobilu, prenosi RTL.

Na samom kraju, prikazana je i poruka koja se pojavila na kameri.

“Vaš GoPro se sam isključio tijekom prethodne sesije jer je bio prevruć.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views