POKRENUT POSTUPAK Povjerenstvo za sukob interesa sumnja u Kolindu Grabar-Kitarović i Antu Kotromanovića

Foto: facebook Kolinda Grabar-Kitarović

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku da se protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pokreće postupak zbog summje da se našla u sukobu interesa.

Sporno je to što je iz pozicije dužnosnice Predsjednice Republike Hrvatske dulje vrijeme surađivala s političkom strankom oko raspolaganja novcem prikupljenim u kampanji.

Za vrijeme predsjedničkih izbora Grabar-Kitarović je od države dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe. Prvo je taj novac dala HDZ-u da ne bi morala platiti porez od 40 posto, a onda ga je odlučila donirati u humanitarne svrhe.

Problem je što je raspolagala novcem koji nije njezin, nego novac političke stranke. Dakle, ponašala se kao članica stranke, a to nije smjela. Radi se o povredi jednog načela zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Prema odluci povjerenstva, i protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića se pokreće postupak zbog slučaja kada je s obitelji privatnim avionom išao na odmor na Lošinj.

Privatni investitor platio mu put vrijedan 28.500 kuna čime je Kotromanović došao u odnos zavisnosti prema tom investitoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari