OGROMAN KORAK UNAZAD

Pokvario se zamrzivač, rastopilo se 30 godina rada sveučilišta: Šteta 37 milijuna funti

Ilustrativna fotografija: Pexels

Incident je prijavljen policiji, a neki mediji izvijestili su da je procijenjena šteta oko 37 milijuna funti. Na sveučilištu je pokrenuta interna istraga, iako nema naznaka sabotaže

Tijekom božićnih praznika na švedskom medicinskom sveučilištu Karolinska Institutet pokvario se zamrzivač u kojem su se prikupljali uzorci istraživanja. Uzorci su uništeni, a desetljeća istraživanja otišla su u nepovrat, piše The Guardian.

Uzorci su bili pohranjeni u spremnicima koje je hladio tekući dušik, a između 22. i 23. prosinca došlo je do prekida u opskrbi. Spremnici bez dušika mogu izdržati četiri dana. U ovom slučaju, bez njega su bili dan previše što je dovelo do uništenja uzoraka koje su pohranjivale brojne institucije.

Incident je prijavljen policiji, a neki mediji izvijestili su da je procijenjena šteta oko 37 milijuna funti. Na sveučilištu je pokrenuta interna istraga, iako nema naznaka sabotaže. “Najteže su pogođeni ljudi koji istražuju leukemiju. Uzorke su prikupljali čak 30 godina”, ispričao je Matti Sällberg, dekan južnog kampusa, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari