Policija će razmjestiti fiksne radare diljem Hrvatske!

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Sustavi za mjerenje brzine koje kupuje policija brzinu će mjeriti na minimalno dvije prometne trake, dolaznoj i odlaznoj

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da nabavlja uređaje za mjerenje brzine, takozvane radare, za koje procjenjuje da će potrošiti do 39,4 milijuna kuna, piše Novi list.

Policija kani kupiti 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje brzine te 150 kućišta, što će biti montirano na stupove duž prometnica u više hrvatskih gradova. Sustavi za mjerenje brzine koje kupuje policija brzinu će mjeriti na minimalno dvije prometne trake, dolaznoj i odlaznoj.

U okviru ove nabave policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti, piše Novi list.

To nije sve, jer policija u okviru navedenog procijenjenog iznosa nabave od 39,4 milijuna kuna kupuje i 50 komada stacionarnih sustava za mjerenje brzine, koji su montirani na tronošce.

Za razliku od stacionarnih uređaja montiranih na stupove, uređaje na tronošcima policija po potrebi premješta na lokacije planirane policijskim akcijama kontrole cestovnog prometa, piše Novi list.

Policija dala tablicu montiranja uređaja za mjerenje brzine na stupove

Ono što će čitateljima i čitateljicama biti vrlo zanimljivo jest raspored stacionarnih kamera na stupovima. U okviru nabave ovih uređaja, koja podrazumijeva i instalaciju uređaja, policija je dala tablicu u kojoj otkriva u kojim će gradovima i u kojem roku biti montirani uređaji za mjerenje brzine montirani na stupove pored prometnica.

Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim pak mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po portrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske uređaje za instalaciju dobiti policijske uprave u Bjelovaru, Čakovcu, Koprivnici, Osijeku, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku.

U priobalnom dijelu Hrvatske radare na stupovima rasporedit će policijske uprave u Dubrovniku, Gospiću, Puli, Splitu, Šibeniku i Zadru.

Fiksni uređaji duž prometnica bit će instalirani u razdoblju od ove godine do 2020. godine.
Vijesti.hr
Foto: Ilustracija

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views