POLICIJA ISTRAŽUJE MEDICINSKU SESTRU: Javilo se još roditelja koji su vidjeli zlostavljanje djece

Policija istražuje je li se medicinska sestra iz Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu iživljavala nad djecom s posebnim potrebama

Nakon što smo jučer pokrenuli lavinu prvi izvještavajući o navodnom zlostavljanju djece s posebnim potrebama u Specijaliziranoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu, danas je ova stravična priča dobila nastavak.

Naime, Dijana Sajko je prekjučer ispred odjela liječnice Senke Fruk čekala s djetetom, gdje ju je šokiralo, kako navodi, nasilno ponašanje prema djeci s posebnim potrebama. Iako je upozorila medicinsku sestru, cijeli slučaj je prijavila ravnateljici, ali i opisala situaciju u Facebook statusu, koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama.

“Počeli su mi se javljati drugi roditelji koji su istu stvar doživjeli na Goljaku, ali nisu sigurni je li ista medicinska sestra u pitanju”, kazala je Dijana Sajko.

U bolnici izjave ne žele davati dok ne završi interna istraga.

Ravnateljica bolnice Katarina Bošnjak Nađ kazala je za RTL u telefonskom razgovoru da je pokrenula istragu. Sve djelatnike i djelatnice zatržila je pismeno očitovanje o slučaju. Što se pak sporne medicinske sestre tiče, ravnateljica tvrdi da nije tukla djecu. Dotična medicinska sestra nije suspendirana, ali je na godišnjem dok traje istraga.

Policija također istražuje ovaj jeziv slučaj, uključilo se i Ministarstvo zdravlja.

“Tražili smo žurno očitovanje ravnateljice. Čekamo da vidimo kako će se razviti događaji, mi ćemo nakon što dobijemo očitovanje odmah poduzeti potrebne korake”, naglasio je Ivan Bekavac, zamjenik ministra zdravlja.

“Ako se utvrdi nasilje, tu je riječ o kaznenom djelu. Moguća je suspenzija, otkaz, sudski postupak”, poručila je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

No, nakon što je Sajko istupila u javnost, javili su se i neki drugi roditelji koji su potvrdili njezine tvrdnje. Naime, Dragana iz Iloka kazala nam je kako je također na Goljaku vidjela medicinskog tehničara kako zlostavlja dijete.

“U jednom trenutku je mali stavio ruku u tanjur s hranom, a medicinski brat ga je uzgrabio, uhvatio, udario o stol, čula sam da je viknuo: ‘Jesam ti rekao ne rukom u tanjur'”, prepričala je samohrana majka Dragana Martinović.

Iz bolnice su kazali kako su pregledali djecu te da nema nikakvih znakova trauma.
Mojmira Pastorčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari