'NIJE BIO U NJEGOVOM VLASNIŠTVU'

Video | Policija mladiću trajno oduzela Porsche od milijun kuna! Policijski načelnik: ‘Vozio je nakon što mu je oduzeta vozačka’

‘Vrijedi najmanje 100.000 eura i jedno je od najvrjednijih vozila koje je oduzeto’, kazao je Siniša Šajnović

Nekima je dovoljno upozorenje, ali postoje i oni poput 28-godišnjeg vozača skupocjenog Porschea iz Međimurja, koji se ne opamete sve dok ne ostanu bez automobila. Općinski sud na zahtjev policije mladiću je trajno oduzeo automobil vrijedan gotovo milijun kuna! Prikupio je čak 12 negativnih prekršajnih bodova, a ostao je bez vozačke dozvole. Luksuzni terenac sada je u vlasništvu države.

Ovaj slučaj prati i RTL-ova Ivana Ivanda Rožić koja je razgovarala sa Sinišom Šajnovićem, načelnikom Postaje prometne policija Čakovec.

Na razini cijele Hrvatske, od 1.1.2020. do kraja rujna 2022. godine je bilo 460 privremeno oduzetih automobila, od toga 53 trajno.

“Policijski službeni PU međimurske ukupno su oduzeli 25 vozila, od toga 12 trajno”, kazao je.

Upitan je o vrijednosti zaplijenjenog Porschea

“Vrijedi najmanje 100.000 eura i jedno je od najvrjednijih vozila koje je oduzeto. Taj je mladić recidivist. Upravljao je vozilom nakon što mu je vozačka oduzeta nakon 12 negativnih bodova. Kada policija utvrdi da je vozač najmanje dva puta pravomoćno osuđen za one najteže prometne prekršaje, tada se zove vučna služba i vozač se dovodi u policijsku upravu i sljedeći dan ide na Prekršajni sud gdje se određuje njegova sankcija, a u roku od 15 dana se donosi odluka i za vozilo”, objašnjava Šajnović.

Poručio je da vozilo nije u njegovom vlasništvu nego u vlasništvu leasinga te da se vozilo oduzima bez obzira na vlasništvo.

“Vlasnicima bih savjetovao da pripaze kome daju svoja vozila na upravljanje jer se vozilo može oduzeti ako je vozač recidivist”, kazao je.

“Vozačka dozvola u je oduzeta i takav vozač može pristupiti polaganju novog vozačkog ispita nakon dvije godine”, zaključuje Šajnović za RTL Danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari