Policija na prosvjedu zbog majice ‘HDZ lopovi’ htjela privesti mladiće

Foto: Screenshot video (Regional Express)

Policajka im je rekla da neće biti potrebe da ih se vodi u stanicu ako skinu majice. Mladići ih nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja

Tijekom prosvjeda u Puli kojim se iskazivalo nezadovoljstvo javnosti zbog slučaja kod Zadra koji je potresao Hrvatsku, došlo je do policijske intervencije. Ta je intervencija izazvala ogorčenje okupljenih prosvjednika.

Policijski službenici htjeli su privesti dvojicu mladića koji su nosili crne majice s natpisom “HDZ Lopovi. Lopine!” Dvojac nije svojim ponašanjem provocirao policiju, pa su majice vjerojatno jedini razlog zašto im se obratila policija, piše Glas Istre.

“Sjedili su tu na kavi, onda su se digli i pitali kakva nam je to majica. Rekao sam da samo izražavam svoje nezadovoljstvo”, objasnio je jedan od mladića.

Htjeli su ih voditi u postaju zbog “utvrđivanja identiteta”
Jedna starija gospođa je u znak podrške mladićima vikala i iskazivala nezadovoljstvo:

“Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu majicu”, rekla je.

Policijski službenici htjeli su ih privesti u postaju zbog kako su rekli “utvrđivanja identiteta” jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu.

Mladići su ukazali na to da policajci nisu imali istaknutu značku i identifikacijski broj te je potom policajka rekla kako neće biti potrebe da ih se vodi u stanicu ako skinu majice. Mladići ih nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja.

PU Istarska objavila je priopćenje o tom događaju.

Policijski službenici su danas oko 11.20 sati, prije početka prosvjeda na Trgu Portarata u Puli, pristupili dvojici muškaraca u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja.

Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti. Dolaskom druge ophodnje, utvrđen je identitet osoba, i to na način da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time policijsko postupanje završilo“, stoji u priopćenju.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views