ŠTETA JOŠ NIJE ZBROJENA

Policija objavila kako je točno i gdje krenuo veliki požar u Puli. Izgorjelo 28 vozila, traktor, kamp prikolica…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Opožareno je čak 35 hektara površine

Istarska policija utvrdila gdje je i kada točno izbio veliki požar u subotu u Puli koji je opustošio 35 hektara površine, a izgorjelo je gotovo 30-ak vozila.

Kako je izvijestila PU istarska, nakon provedenog očevida utvrđeno je kako je požar izbio 9. srpnja oko 11.40 sati s istočne strane Premanturske ceste ispod stupa dalekovoda. Uzrok požara je otvoreni plamen nepoznatog porijekla.

“U požaru je izgorjelo oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suhe trave te poljoprivrednog zemljišta. Na adresi Kavrerski put izgorjelo je 25 vozila, raznih marki i godišta, kao i jedna kamp prikolica, sve u vlasništvu pravne osobe iz Pule. Također su izgorjela još tri vozila, traktor, generator i prikolica, a policija nastavlja utvrđivati tko su vlasnici oštećenih predmeta te jesu li nastala još kakva oštećenja”, navodi policija dodajući kako ukupna materijalna šteta zasad nije poznata.

PU istarska također upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području njihove županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru.

“Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima”, poručuju iz policije, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari