PRIJETI IM DO 2 GODINE ZATVORA

Policija raspisala tjeralicu za mladencima: Sa svadbom se povezuje čak 21 zaraženi koronom!

Foto: Pixsell

Metkovićka policija raspisala je potragu za mladencima čija svadba je bila žarište širenja koronavirusa. 

Svadba 28-godišnje Hrvatice i 32-godišnjeg Nijemca se održala sredinom lipnja u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću, pišu Vijesti.hr

“Utvrđeno je da se nisu poštivale mjere za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koje su propisane odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama vezanim za okupljanja, a koju odluku je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 11. lipnja 2021.”, stoji u priopćenju policije.

VIDEO DANA:

Na svadbi je došlo do širenja zaraze

“Naime, zbog propusta provjere ispunjavanja propisanih uvjeta za sudjelovanje gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među sudionicima što je za posljedicu imalo 21 zaraženu osobu virusom COVID-19”, dodaje se u priopćenju.

Mladence je policija prijavila zbog sumnje da su počinili kazneno djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti, a prijeti im zatvorska kazna i do dvije godine.

“S obzirom na to da su počinitelji ovog kaznenog djela trenutno izvan Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga”, zaključuje se u priopćenju policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari