SVE PO PRAVILIMA

Policija u lovu na nudiste: Možete biti goli, ali morate nositi maske za lice!

Vlasti su izdale upozorenje nakon što su stigle pritužbe o nudistima koji se sunčaju bez maski

Nošenje maski za lice nije u svim državama obavezno, ali u Češkoj jest. Stroga pravila vrijede za sve, čak i za nudiste.

Zabrinutost je dosegla vrhunac krajem prošlog mjeseca, kada je uvedena obaveza nošenja maski, a policija podsjeća ljude da usta moraju biti prekrivena čak i na javnim nudističkim lokacijama, prenosi CNN.

Vlasti su izdale upozorenje nakon što je policija pozvana na intervenciju u gradiću Lazne Bohdaneč, južno od Praga. Naime, stigle su pritužbe o nudistima koji se sunčaju bez maski.

“Nažalost, građani koji su se sunčali su bili u velikim grupama, a neki nisu imali ni maske. Pri dolasku policije su svi pristali na poštivanje vladinih regulacija”, stoji u priopćenju policije u napomenu da je “građanima dozvoljeno biti na označenim lokacijama bez odjeće, ali i dalje moraju prekriti usta te se okupljati u primjerenom broju”.

Čini se kako je upozorenje imalo učinka. U priopćenju je također pisalo da je naknadna policijska patrola od susreta sa 150 osoba samo polovicu morala podsjetiti da moraju nositi maske, prenosi CNN.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari