SVE PO PRAVILIMA

Policija u lovu na nudiste: Možete biti goli, ali morate nositi maske za lice!

Idi na originalni članak

Vlasti su izdale upozorenje nakon što su stigle pritužbe o nudistima koji se sunčaju bez maski

Oglas

Nošenje maski za lice nije u svim državama obavezno, ali u Češkoj jest. Stroga pravila vrijede za sve, čak i za nudiste.

Zabrinutost je dosegla vrhunac krajem prošlog mjeseca, kada je uvedena obaveza nošenja maski, a policija podsjeća ljude da usta moraju biti prekrivena čak i na javnim nudističkim lokacijama, prenosi CNN.

Vlasti su izdale upozorenje nakon što je policija pozvana na intervenciju u gradiću Lazne Bohdaneč, južno od Praga. Naime, stigle su pritužbe o nudistima koji se sunčaju bez maski.

“Nažalost, građani koji su se sunčali su bili u velikim grupama, a neki nisu imali ni maske. Pri dolasku policije su svi pristali na poštivanje vladinih regulacija”, stoji u priopćenju policije u napomenu da je “građanima dozvoljeno biti na označenim lokacijama bez odjeće, ali i dalje moraju prekriti usta te se okupljati u primjerenom broju”.

Čini se kako je upozorenje imalo učinka. U priopćenju je također pisalo da je naknadna policijska patrola od susreta sa 150 osoba samo polovicu morala podsjetiti da moraju nositi maske, prenosi CNN.

Vijesti.hr

Exit mobile version