NAJNOVIJA AKCIJA

Policija upala na Trgovački sud i uhitila stečajnog suca; Prevarili ljude za 30 milijuna kuna!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

USKOK i policija priveli su stečajnog upravitelja zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima, doznaje Jutarnji.

Neslužbeno se doznaje kako je u ponedjeljak elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, Kovačić nije jedini kojeg policija i USKOK istražuju u ovoj akciji, prenosi Net.hr

Jutarnji neslužbeno doznaje kako se Kovačić jutros nije pojavio na poslu na Trgovačkom sudu te se tamo pronio glas da je uhićen.

Policija je naknadno objavila i priopćenje:

”Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su u stečajnim postupcima počinili više kaznenih djela, priopćio je tijekom poslijepodneva MUP.

U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku dok će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu, a kada ćemo izvijestiti o više detalja, navodi se u priopćenju.”

Tužiteljstvo je potvrdilo da je uhićen sudac za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Riječ je, kako se i pretpostavljalo, o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima, doznaje se iz izvora bliskog istrazi, piše Jutarnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari