NE MOŽE U ŠTIKLAMA NA SELO

Video | Poljoprivrednici traže sastanak u Slavoniji. Vučković odlučno: ‘Sastanak treba biti i bit će u Zagrebu’

Ministrica Vučković najavila je da će poljoprivrednici koji već više od tjedan dana prosvjeduju u Slavoniji, dobiti hitan poziv za sastanak. Ipak, ne slažu se svi vezano za lokaciju, pa za sada nitko ne želi popustiti

Prosvjed poljoprivrednika ušao je u osmi dan. Traktori su i dalje na cesti, a seljaci su dali ultimatum ministrici poljoprivrede Mariji Vučković i traže da dođe u Slavoniju.

Ona poljoprivrednike poziva u Zagreb. Istaknula je da će za sastanak dobiti hitan poziv i da će sve raspraviti. Što se tiče lokacije, ostaje pri tome da bude u metropoli.

“Ovaj sastanak koji zazivaju mnogi i sastanak s temama kakve su se već znale obrađivati, treba biti i bit će u Zagrebu, što je želja su se bit će u Zagrebu, što je želja i zahtjev većine dionika”, istaknula je Vučković.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić također je komentirao prosvjed.

“Prosvjednici su isključivo politički motivirani ljudi dovedeni na cestu kojima je zadatak dovesti još više takvih”, tvrdi.

Da je situacija pod kontrolom, istaknula je zamjenica ravnatelja Hrvatskog veterinarskog instituta Lorena Jemeršić.

“Ukupno 22 posto, što je bilo tri mjeseca takav slučaj, pozitivnih u odnosu na pretražene uzorke svinja, danas smo spali, odnosno ovaj mjesec, svega na tri posto, što je drastičan pad. Možemo reći da je situacija za sada pod kontrolom, no opreza nikada dovoljno”, rekla je Jemeršić, pišeDanas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari