Popularna smrznuta sirova hrana za pse povučena s tržišta

Photo: Iluastracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede upozorilo je da je nizozemska smrznuta sirova hrana za pse opozvana

Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je izvijestilo potrošače o opozivu smrznute sirove hrane za pse – Kivo Complete beef&duck i Kivo Complete horse&rabbit – nizozemskog poizvođača Kivo Petfood BV zbog prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.

Riječ je proizvodu Kivo Complete beef&duck (Kivo Complete govedina i patka) od 500 grama, LOT broja 19072504, upotrijebiti do 25. 7. 2020. i Kivo Complete horse&rabbit (Kivo Complete konj i kunić) od 500 grama, LOT broja 190202, upotrijebiti do 20. 8. 2020.

Proizvod je stavljen na tržište putem maloprodajnih trgovina: MAIR d.o.o., PE Pet Shop Šape, Gospodska ul. 6, Zagreb i RED KELPIE J d.o.o., PE Pet Shop Moja ljubica, Ul. L. Ružičke 14 Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 142/2011 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivenih proizvoda koji nisu namijenjeni prehrani ljudi ni s provedbom Direktive Vijeća 97/78/EZ u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici na temelju te Direktive, stoji u priopćenju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views