Poslovanje na hrvatski način: Dokumentaciji za 2. etapu čvora Novigrad istekao rok, sada sve iz početka

Ta se cesta godinama najavljivala, trasa za nju je triput mijenjana

Za drugu etapu čvora Novigrad, otvorenog 2012., odnosno, prometnicu do Lišnice na D3, koja će omogućiti i priključak Duge Rese na autocestu, iako je imala potrebne “papire”, sve će se raditi iz početka jer je dokumentaciji istekao rok.

Ta se cesta godinama najavljivala, trasa za nju je triput mijenjana, na kraju je došla i do građevinske dozvole, ali je, na žalost, i dalje sve ostalo samo na najavama.

Spominjala se i na prošlogodišnjoj sjednici Vlade u Karlovcu i čvor Novigrad, po riječima dožupanice Martne Furdek Hajdin, nije zanemaren.

“Investitor, Autocesta Rijeka – Zagreb, bio je pred nekih mjesec dana, obišli trasu od čvora Novigrad do Lišnice, D-3. Upravo je pred dovršenjem postupak javne nabave za idejni projekt. Na žalost moram reći da je ova trasa već imala dokumentaciju izrađenu, ali ona je zastarjela, isteklo joj je trajanje pa treba ići ponovo i studija utjecaja na okoliš i idejni projekt i lokacijska i građevinska dozvola. 30. studenog bilo je otvaranje ponuda za idejni projekt, bilo ih je 5. Odluka o odabiru još nije donesena, a vijednost dokumentacije je oko 2 milijuna kuna”, izjavila je Furdek Hajdin, prenosi KA portal.
KAportal
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari