ZAVRŠILI NA SUDU

Poštar Ante na bolovanju postavljao knauf i igrao nogomet. Dobio je otkaz. Sindikat ga brani

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poštarov nadređeni svjedočio je na sudu kako se poštar u slobodno vrijeme bavi postavljanjem knaufa i građevinskim radovima. Također je snimljen kako igra na nogometnom dvoranskom turniru, ali Radničko vijeće HP-a odbilo je dati suglasnost za otkaz smatrajući kako ta snimka nije nikakav dokaz

Otkaz je poštar Ante (51) dobio još u siječnju pretprošle godine, a u međuvremenu je podnio tužbu protiv Pošte tražeći da ga vrate na posao i otkaz proglase nezakonitim, piše Danica.

Poštar je zbog tegoba s rukom i nogom na bolovanju bio gotovo dvije godine.

“Za vrijeme bolovanja obavljao je razne vrste poslova na unutrašnjem uređenju objekata te je i na ovaj način zlorabio bolovanje. Stoga je zloupotrijebio bolovanje, čime je počinio tešku povredu obveze iz radnog odnosa”, kažu u pošti.

Poštarov nadređeni svjedočio je na sudu kako se poštar u slobodno vrijeme bavi postavljanjem knaufa i građevinskim radovima te je tako i ozlijedio ruku kad je radio s fleksericom. Također je snimljen kako igra na nogometnom dvoranskom turniru, ali Radničko vijeće HP-a odbilo je dati suglasnost za otkaz smatrajući kako snimka s nogometnog dvoranskog turnira nije nikakav dokaz. Poručili su kako taj nastup na turniru treba sagledati u širem kontekstu s obzirom na to da poštar ima teško bolesno dijete te mu je potrebna socijalizacija.

“Tražili smo kontrolu bolovanja u veljači 2020. te mu je temeljem toga zatvoreno bolovanje po toj osnovi, a sljedećeg dana je otvorio bolovanje po drugoj osnovi zbog psihičkih problema”, poručila je Pošta.

Sud je u petak zaključio kako je poštar opravdano bio na bolovanju, ali da je opravdan i otkaz.

Presuda kojom je odbijen poštarov zahtjev da ga se vrati na posao nepravomoćna je i na nju se može žaliti u zakonom propisanom roku od 15 dana, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari