SVI NA KVARNER

Video | Pošto kvarnerska obala? Kuglica sladoleda 2,50 eura, pivo 5, ležaljke 25: ‘Skuplja je nabava’

More je omekšalo, na šetnicama šarenilo… ljeto se vratilo. A vraća li se i želja za iskopati iz sezone što više koristi nerealnim cijenama zbog kojih je Hrvatska lani punila svjetske naslovnice?

Gužve na cestama već podsjećaju na one u srpnju i kolovozu, pa nas je zanimalo kakve goste čekaju cijene. Naša riječka ekipa obišla je tri plaže, u Rijeci, Ičićima i Mošćeničkoj Dragi i doznala da se kuglica sladoleda prodaje za 2 i pol eura, piva košta 5, a ležaljka sa suncobranom 25.

More je omekšalo, na šetnicama šarenilo… ljeto se vratilo. A vraća li se i želja za iskopati iz sezone što više koristi nerealnim cijenama zbog kojih je Hrvatska lani punila svjetske naslovnice?

Mnogi bi najradije naručili pola kuglice sladoleda, jer prošle je godine u nekim mjestima na našoj obali koštala i pet eura. Ali u Mošćeničkoj Dragi ostala je na lanjska dva, u Opatiji i Ičićima je pola eura skuplja.

“Narasle su i cijene nabavne za šećer, mlijeko, za sve što koristimo za nabavljanje sladoleda”, rekao je konobar Ilario Rajković.

Prvi je dan ove sezone da se na glavnoj plaži u Ičićima iznajmljuju ležaljke.

“Cijena ležaljki nam je deset eura za jednu, deset eura za suncobran, a ako želite uzet komplet, znači, dvije ležaljke plus suncobran je 25 eura”, rekao je sezonac Darian Sergo.

“Za mene je u redu. Svake godine sam ovdje i bilo je osam eura. Ne uzimam suncobran, ne treba mi, sada nema sunca. Meni je u redu”, rekao je Njemac Ussi.

Od Rijeke, preko Ičića i Lovrana do Mošćeničke Drage. Sve je u krugu od nekoliko desetaka kilometara, ali to ipak podrazumijeva i traženje parkinga.

U Opatiji cijena parkinga za sat vremena je euro i 30, ali od 31. svibnja bit će euro i 50, koliko sada već i je u Mošćeničkoj Dragi. Međutim, u Lovranu, recimo, tijekom cijele godine, pa tako i u špici sezone, prvi red do mora je besplatan.

A prvi red do mora je i apartman s pet zvjezdica, kojeg je u Rijeci unajmila obitelj iz Njemačke. Za njih četvero košta 140 eura na noć. Iz njega su, kažu, doslovno izašli ovdje na plažu, ali oduševljenje nije samo zbog lokacije.

“Nikada u životu nisam vidjela tako lijep i čist apartman. Stalno razmišljam o tome da ću, kada se vratim doma, očistiti svoju kuću da bude takva. Jako sam iznenađena”, rekla je Anna.

Austrijski par je, pak, iznenađen cijenama. I to ugodno.

“Capuccino je jako jeftin, ovdje 1,90 eura. U Austriji košta 3,17. Stigli smo danas i moramo potražiti što ćemo večerati”, rekla je Antina.

Odsjeli su u Mošćeničkoj Dragi, pa da vidimo što bi onda tu mogli pojesti i koliko bi platili, u restoranu na plaži.

“Trenutno nam stoje cijene po prošloj godini, miješana pizza vam je recimo deset eura, ali kroz jedno tjedan dana morat ćemo podignut cijene, jer je sve otišlo previše gore, tako da će se podignut sigurno za jedno euro do dva, za pizzu. Trenutno kod nas nitko ništa ne reagira, jer je realna cijena još uvijek, a vidjet ćemo šta će bit kad budemo podigli malo cijene”, rekla je voditeljica restorana Fikrija Šerifi.

I za kraj – nazdraviti se može uz čašu točenog piva od pola litre za pet eura, valjda ove godine tu cijenu neće dostići već slavna kuglica sladoleda, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari