Potpuni kolaps na graničnim prijelazima: Kolone su kilometarske, čeka se satima

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HAK preporuča korištenje manjih graničnih prijelaza

Zbog nadolazećih blagdana došlo je do velikih gužvi i kilometarskih kolona. Svi glavni granični prijelazi su zakrčeni, a na nekima se čeka i više od dva sata.

Pojačan je promet na svim glavnim cestovnim pravcima, autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na gradskim prometnicama i obilaznicama te graničnim prijelazima na ulasku u zemlju iz smjera Slovenije i izlasku prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Zbog pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja pa za državljane Europske unije HAK preporuča korištenje manjih graničnih prijelaza.

Na granici s BiH nema čekanja na ulazu u Hrvatsku, ali su ogromne kolone na izlazu. Na nekim prijelazima čeka se i po više od dva sata. Slično je stanje i na prijelazima sa Srbijom.

Na graničnim prijelazima Bregana, Jurovski Brod i Pasjak čeka se preko dva sata, dok se na Maclju čeka do 30 minuta, javlja HAK.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari