ODLUKA UPRAVE

Potvrđeno je: Direktor Jadrolinije smijenjen nakon tragičnih nesreća s trajektima Lastovo i Mljet

Photo: Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Uprava Jadrolinije donijela je odluku o smjeni izvršnog direktora za tehničke i operativne poslove zbog nedavnih tragičnih događaja na trajektima Lastovo i Mljet, potvrdili su iz tvrtke u srijedu. Istaknuli su da odluka o smjeni ne znači i završetak istrage koja se provodi oko nesreće na trajektu Lastovo, već se još uvijek utvrđuju sve okolnosti i odgovornost za nesreću.

Osim toga, istraga se nastavlja i u vezi s padom trajektne rampe na trajektu Mljet, što se dogodilo prije nekoliko dana u Supetru na otoku Braču. „Uprava Jadrolinije odlučila je razriješiti izvršnog direktora za tehničke i operativne poslove zbog događaja koji su pod njegovom nadležnošću i zapovjednom odgovornošću. Međutim, istraga o nesreći na trajektu Lastovo još nije dovršena, a odgovornost za ovaj tragični događaj tek treba biti utvrđena, kao i okolnosti pada rampe trajekta Mljet,“ izjavili su iz Jadrolinije u odgovoru na upit Hine.

Podsjećamo, teška nesreća dogodila se početkom kolovoza na rivi u Malom Lošinju, kada je na pomorce pala nekoliko tona teška rampa trajekta Lastovo, pri čemu su poginula tri člana posade, a jedan je teško ozlijeđen. Sličan incident dogodio se u subotu navečer na trajektu Mljet, kada je pri pristajanju u Supetru na Braču pala rampa. Unatoč tome, svi putnici i vozila iskrcani su sigurno preko druge rampe, a liniju je preuzeo drugi trajekt.

Iz Jadrolinije, koja je nacionalni putnički brodar sa sjedištem u Rijeci, naglasili su da tvrtka svakodnevno obavlja odgovorne zadaće te su još jednom pozvali javnost da se izbjegne politizacija ovih događaja. Istaknuli su da svi brodovi Jadrolinije imaju potrebne certifikate i svjedodžbe te da se održavanje provodi u skladu s godišnjim planom tehničkog održavanja. Upravljanje sustavom obavlja se odgovorno, uz poštivanje svih procedura vezanih za sigurnost i suradnju s relevantnim institucijama koje nadziru obalni linijski promet. Također, naglašeno je da je Uprava Jadrolinije u redovitom kontaktu sa zapovjednicima i posadom brodova, što je ključno za održavanje sigurnosti i operativnosti u pomorskom prometu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari