DOBRA NAGRADA?

Poznate trgovine otkrile koliku će božićnicu dati svojim radnicima. Više će dobiti oni koji imaju djecu

Idi na originalni članak
Foto: Damir Spehar/Boris Scitar/Sanjin Strukic/PIXSELL. Montaža: Danas.hr

Božićno vrijeme se bliži pa tako i plaća za prosinac. Zato se već brusi koliko će radnici u svojim firmama dobiti božićnicu. Danas.hr je doznao koliku će isplatiti dm, Konzum, Kaufland i Podravka

Oglas

Nešto više od mjesec dana ostalo je do Božica pa se zato mnogi s razlogom raduju i novoj plaći, a uz to i božićnicama.

Stoga je Danas.hr. odlučio provjeriti koliko će pojedine privatne tvrtke svojim zaposlenicima dati “novčanu nagradu”.

Obratili smo se nekoliko trgovačkih lanaca, drogerija i kompanija.

Tako su nam iz Kauflanda odgovorili da će ove godine svim svojim zaposlenicima dati božićnicu u vrijednosti od preko 330 eura. No, neće samo tu stat.

“Svim se zaposlenicima isplaćuje dva puta godišnje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 331,81€ pa će tako i sada u prosincu biti ponovno isplaćen navedeni iznos. Djecu naših zaposlenika darujemo prigodnim blagdanskim paketom za Sv. Nikolu te isplaćujemo 26,54€ neto za svako dijete zaposlenika prijavljeno na poreznoj kartici zaposlenika”, odgovorili su nam.

Iz jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Konzuma, odgovorili su nam da će pravo na božićnicu ostvariti više od 10 tisuća zaposlenika.

“Konzum, koji je dio Fortenova grupe, ove će godine isplatiti zaposlenicima božićnicu u skladu s Kolektivnim ugovorom. Pravo na božićnicu u iznosu od 226 eura. Pored toga, sva djeca koja su zdravstveno osigurana preko roditelja zaposlenog u Konzumu i mlađa od 15 godina dobit će dar za dijete u iznosu od 120 eura po djetetu, dok će djeca mlađa od 15 godina dobiti i prigodan poklon”, poručili su te podsjetili da su “početkom ove godine povećali materijalna prava svih zaposlenika pa su tako rasli iznosi uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni neto iznos prijevoza”, kažu iz Službe korporativnih komunikacija.

Iz drogerije koja slovi na glasu kao jedna od najbolje plaćenih kako kod nas tako i van granica Lijepe naše, poručili su:

“Kao i svake godine dm će povodom nadolazećih blagdana nagraditi djelatnike za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a stimulacijom u razini mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. dm uvijek nastoji pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga smo i za djecu djelatnika do 15 godina pripremili dar u iznosu od 132,73 eura”, rekla nam je voditeljica Ljudskih resursa u dm-u.

Podsjetimo da su se portali ovih dana raspisali kako je prosječna plaća prodavača/ica iznosila 1670 eura. Ako je to uistinu tako, njihovi se zaposlenici s razlogom mogu veseliti “bogatoj” božićnici.

A koliko će dobiti oni koji rade u Podravci?

“Zaposlenicima Podravke svake godine isplaćuje se božićnica u iznosu od 200 eura. Osim toga zaposlenici imaju pravo i na dar za djecu koji iznosi 133 eura”, potvrdili su za Danas.hr.

Exit mobile version