Poznati proizvođač s tržišta povlači pola milijuna perilica za rublje!

Photo: Ilustracija (Goran Stanzl/Pixsell)

Otkriveno je kako dolazi do blokade vrata, odnosno poklopca, zbog kojeg može doći pregrijavanja

Pola milijuna perilica rublja u Velikoj Britaniji povučeno je s tržišta zbog potencijalnog rizika od požara, objavio je proizvođač Whirlpool.

Na čak 519.000 perilica rublja prodanih između listopada 2014. i veljače 2018. godine pronađena je tvornička greška. Točnije, kod tih uređaja otkriveno je kako dolazi do blokade vrata, odnosno poklopca, zbog kojeg može doći pregrijavanja, a nerijetko i do zapaljenja, piše Independent.

“Kad se aktiviraju grijači u perilici, oni za sobom povlače i automatsko zaključavanje vrata. U rijetkim slučajevima, može doći do povezanog kvara gdje osigurač neće izgasiti cijeli sustav, već može doći do požara”, poručili su iz Whirlpoola. Upozoravaju i ostale europske potrošače da putem besplatne službe za korisnike uz navođenje broja modela i serijskog broja uređaja provjere ispravnost svojih perilica, ali i ostalih proizvoda.

Svi kupci koji spadaju u rizičnu skupinu od siječnja iduće godine mogu zamijeniti svoje uređaje bez ikakve naknade.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari