REAKCIJE SA SVIH STRANA

Prati li Vlada novinare: Otkud ministar Ćorić zna za Krešićeve poruke u zatvorenim grupama?

Marko Prpic/PIXSELL

Stižu reakcije sa svih strana, a ministar Ćorić će imati što za objasniti

Ministar energetike Tomislav Ćorić odgovarao je danas na pitanja novinara nakon što je tjednik Nacional objavio informacije o tajnom memorandumu Ine i JANAF-a prema kojemu su oštećeni nacionalni interesi Hrvatske, a ide na korist MOL-a. Jedan od potpisnika memoranduma je i ministar Ćorić.

Na opetovana pitanja reportera N1 televizije Hrvoja Krešića, Ćorić nije odgovarao, čak je Krešića optužio zbog pisanja u zatvorenim novinarskim grupama.

“U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo… Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete…”, rekao je Ćorić ne objasnivši otku zna za sadržaje u zatvorenim grupama.

Krešić je kasnije rekao da ministar i Vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. “Očito je prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije. Ovo je prvi put da smo tako nešto doživjeli. Vlada optužuje novinare da rade za nečije interese zato što traže odgovore na pitanja”, komentirao je Krešić.

Nižu se reakcije

“Ministar zna što piše u novinarskim grupama i to priznaje novinaru koji mu postavlja pitanja. Na kakve novinarske grupe misli? Nadzire li Vlada novinarske grupe? Ovo pod hitno mora biti objašnjeno!”, napisali su iz GONG-a na Twitteru.

“Ako je ovo istina, onda imamo problem ozbiljniji i od recesije i od epidemije. Imamo Vladu koja špijunira svoje vlastite građane, i to novinarke i novinare”, komentirao je slučaj kratko Bojan Glavašević.

“Čekaj, čekaj: osim što se sklapa dealove s Orbanovom klikom, sada ćemo preuzeti i njihove metode praćenja i diskreditiranja novinara!?!”, napisao je pak Peđa Grbin.


Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views