BUZETSKI DANI

Pred mladim Riječaninom Matijom Jurišićem (21) utrka života: Smiješi mu se titula najboljeg europskog vozača!

Foto: Instagram (@mattjurisic)

Riječki automobilist Matija Jurišić, mladi talent s impresivnim rezultatima, plijenit će svu pažnju javnosti ovog vikenda na 43. Buzetskim Danima 2024., jednom od najprestižnijih automobilističkih događaja u Hrvatskoj i Europi. Ova utrka, koja se održava od 13. do 15. rujna, mogla bi Jurišiću donijeti titulu najboljeg europskog vozača i značajnu prekretnicu u njegovoj karijeri.

Put do vrha

Matija Jurišić, u svojoj samo 21. godini, već je osvojio srca entuzijasta širom Europe. Ove sezone je na devet utrka postigao devet pobjeda u svojoj FIA Grupi 4, što ga čini vodećim u Kategoriji I. Ako uspije pobijediti na Buzetskim Danima, bit će tek treći hrvatski vozač koji će osvojiti naslov europskog prvaka, naslove koje su prije njega imali Niko Pulić i Tomislav Muhvić.

Jurišić je izrazio uzbuđenje zbog nadolazeće utrke: “Buzetska staza je jedna od mojih najdražih, a natjecanje ovog vikenda dolazi u trenutku moje izuzetno uspješne sezone. Imati priliku osvojiti naslov najboljeg europskog vozača je nevjerojatno uzbudljivo. Na stazi se moram držati smiren i usmjeren prema cilju, uz podršku mog tima. Nadam se da ćemo ostvariti odličan rezultat.”

Utrka koja znači više od svega

Buzetski Dani nisu samo natjecanje; to je manifestacija koja odražava strast i predanost automobilističkog sporta u Buzetu, gradu poznatom po tartufima, oktanima i pivu. S 43 godine tradicije, utrka je postala simbol ne samo za grad, već i za cijelu regiju. Gradonačelnik Damir Kajin ističe važnost utrke: “Ova utrka nije samo događaj, ona je kulturni simbol grada. Povezuje gospodarstvo, turizam i sport, a također doprinosi prepoznatljivosti Buzeta u europskim okvirima.”

Novi rekord na vidiku?

Buzetski Dani su poznati po svojim izvanrednim rezultatima i rekordima. Trenutni apsolutni rekord na stazi od 5.001 metar drži Christian Merli s vremenom 2:04,689 minuta. Jurišić i njegovi konkurenti nadaju se da će ovog vikenda biti moguć novi rekord, s obzirom na nedavne nadogradnje staze i poboljšanja.

Program i uzbuđenje u zraku

Program ovog trodnevnog automobilističkog spektakla uključuje verifikaciju i tehnički prijam vozila, treninge te konačne bodovne vožnje koje će odlučiti pobjednike. Subota će biti rezervirana za treninge, dok će nedjelja biti dan odluka s dvije bodovne vožnje. Ulaz za gledatelje je 10 eura dnevno, a prometnice duž staze bit će zatvorene kako bi se omogućilo nesmetano održavanje utrke.

Gledatelji i ljubitelji automobilizma u Buzetu mogu očekivati spektakularan vikend s nevjerojatnim vožnjama i uzbuđenjem. U središtu pozornosti bit će Matija Jurišić, čija bi pobjeda mogla označiti početak nove ere u hrvatskom automobilizmu.

Svi pogledi su uprti prema Buzetu, gdje će se ove godine slaviti ne samo pobjednici, već svi vozači koji daju sve od sebe na stazi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari