PRED NAMA PROLJETNI TJEDAN: Sunce i toplina vraćaju se na velika vrata!

Foto: Marija Radoš Zrinušić

Oblake i niže temperature imat ćemo još samo danas, a već od sutra prevladavat će plavo nebo i ugodnije vrijeme, piše Nikola Vikić-Topić

Nakon dugog razdoblja hladnoće, pri čemu smo imali samo jedno kraće zatopljenje prije desetak dana, sada nam se na velika vrata vraćaju sunce i toplina.

Naime, ušli smo u tjedan koji će mnogi, s pravom, nazivati proljetnim! Oblake i niže temperature imat ćemo još samo danas, a već od sutra prevladavat će plavo nebo i ugodnije vrijeme – doduše jutra ostaju hladna, osobito na kopnu.

Od utorka do petka

U cijeloj će zemlji prevladavati sunce, čak i vedrina. Samo će na kopnu jutra biti hladna s temperaturom nekoliko stupnjeva ispod nule te mjestimičnom, ali kratkotrajnom maglom. Poslijepodneva će posvuda biti toplija i ugodnija – u unutrašnjosti zemlje s temperaturom malo iznad 10 ˚C, a na Jadranu čak bliže 15 ˚C! Vjetar će biti većinom slab, na obali povremeno umjeren tako da će opći dojam vremena biti vrlo ugodan, ranoproljetni!

Vikend

U dane vikenda nazire se blago naoblačenje, prije svega na Jadranu, no kako sada stvari stoje, ono bi donijelo samo malu količinu kiše u nedjelju.

Ipak, za pouzdaniju prognozu svakako preporučamo da pratite emisiju RTL Vrijeme, svaki dan oko 19:15.
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari