IZNIO PODATKE

Predsjednik Crvenog križa iskoristio sjednicu Vlade za obračun s kritičarima: ”Svjesni ste bezočnih napada”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U ovim trenucima nema alternative HCK-u i onome što radi, kazao je predsjednik Crvenog križa Robert Markt

Predsjednik Crvenog križa Robert Markt je na sjednici Vlade prvo zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću zbog pozdrava koje je uputio volonterima, a potom se obračunao s kritičarima koji su se pojavili zbog reakcije te organizacije na potresom pogođenom području.

“Smatram da je to iznimno važno u ovim trenucima da imamo podršku, jer svi ste vidjeli i svjesni ste bezočnih napada koji su putem dezinformacija bili usmjereni prema Hrvatskom Crvenom križu”, kazao je.

“Želim otvoreno reći da u ovim trenucima nema alternative HCK-u i onome što radi i ponosan sam na svakog volontera i svakoga onoga tko je pomagao putem HCK ili putem bilo koje druge organizacija”, rekao je, a potom se zahvalio i drugim ministrima, vatrogascima, HGSS-u, vojsci i drugima.

“Imamo i ozlijeđenu djelatnicu koja je upravo sada na operaciji”, rekao je. Kazao je da sada imaju 47 djelatnih osoba i 634 volontera na pogođenom terenu.

“Podijelili smo 256 tona paketa hrane. Svaki paket ima 15 kilograma. Spojili smo i pakirali 17 066 paketa hrane. Obitelj koja dobije taj paket tjedan dana nema potreba za hranom. Podijelili su gotovo 200.000 litara vode, 50.582 toplih obroka za stanovništvo i 8145 za operativne snage.

“Posebno sam ponosan da smo ustrojili model logistike po kojem bilježimo svako mjesto i zaseok u kojem smo bili i dan u kojem smo bili. Tako da sve one optužbe kojih smo bili svjedoci da negdje nismo bili, sada možemo dokazati i konkretnim podacima”, rekao je Markt i dodao da su s jučerašnjim danom prikupili više od 36 milijuna kuna.

“U pitanju je više od 59 tisuća uplata. Od toga 56 tisuća hrvatskih građana što govori o povjerenju koje postoji u HCK. Više od 74 tisuća poziva obavljeno je na donacijskom telefonu. I to govori o stvarnoj percepciji HCK”, rekao je Markt te dodao da je razgovarao s lokalnim čelnicima o podjeli pomoći.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari