O EPIDEMIJI

Predsjednik Milanović: ”Ovakve mjere više nemaju smisla!”

Idi na originalni članak
Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović danas je, komentirajući epidemiološku situaciju, rekao da “ovakve mjere više nemaju smisla”.

Oglas

Odgovarajući na pitanje o mjerama na jesen, koja uskoro stiže, predsjednik je rekao: “Ne znači da moramo kopirati druge zemlje, ali ne smijemo svojeglavo raditi, jer živimo u zajednici država i ne može uvijek biti onako kako bi bilo najpametnije,” piše Index.hr

VIDEO DANA:

“Trebalo bi raditi onako kako je radila Švedska”

“Ja mislim da bi to trebalo raditi onako kako je radila Švedska, ali oni si to mogu priuštiti, a mi ne možemo”, dodao je.

“Ove mjere više nemaju smisla, osim ako su ugroženi zdravstveni sustav i jedinice intenzivne njege, a ja mislim da nisu. Ljudi koji se nisu cijepili izloženi su riziku, stoga, molim vas, cijepite se. Rizik za one koji su se cijepili praktički ne postoji”, rekao je.

“Cijepite se, mislite prvo na sebe. Za cijepljene šanse da se ozbiljno razbole praktički ne postoje. Samo 1% cijepljenih su u bolnici”, rekao je predsjednik.

“No, ako se nešto radikalno promijeni, imamo drugu situaciju, novi virus, ali to sad nije tako. Cijepite se, cijepite se, cijepite se”, rekao je Milanović.

Exit mobile version