BILA JE SIMBOL

Video | Predstava o Lepoj Breni zaludila je Hrvate, a osim predstave kod nas stiže i popularna pjevačica!

Bila je simbol jedne ere, a fenomen popularnosti Lepe Brene i raspad Jugoslavije – teme su predstave koja je, čini se, zaludila Hrvate. Jer traži se karta više! Premijera će biti idućeg tjedna u Zagrebu, a potom predstava seli u Rijeku. A u Hrvatsku stiže i popularna pjevačica

Duge noge i album Mile voli disko nastali su prije 40 godina. Djelić je to iz života Lepe Brene, odnosno Fahrete Jahić Živojinović. U zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh stiže tri dana za redom hit rasprodana predstava.

“Nisam ljubitelj cajki i takvih vrsta muzike, ali to je više parodija, komedija. To je sigurno dobro pogledati da se malo razveselim”, kazala je Silvija Rakočević iz Zagreba.

“Gledat ću da pogledam tu predstavu, ali nadam se da će u predstavi biti kako je počela s Čačkom, Rock ‘n’ Roll”, govori Ljudevit Gračanin iz Zagreba.

“Nisam baš sigurna kako će hrvatska publika reagirati na to. Ja iskreno znam neke pjesme, nije da je baš slušam”, kazala je Andrea Bratić iz Zagreba.

Do sada je rasprodano najmanje 4000 sjedala u kazalištima. Dvije su izvedbe idućeg tjedna i u Hrvatskom kulturnom domu na riječkom Sušaku.

“Idem na predstavu kupila sam karte, za prvu, onu za 8 sati i nek’ je popularna”, kazala je Branka Brmalj iz Rijeke.

“Imam 19 godina, i malo mi je čudno što je tolika pomama za njom ipak je ona pjevačica koja je već izašla iz trenda”, govori Marko Mijović iz Rijeke.

“Išla bih to, da dobrih hitova ima, da je snimila dosta filmova sve sam njezine filmove gledala”, kazala je Nefisa Golubić iz Rijeke.

Od premijere 2019., s korona pauzom, ova predstava ruši rekorde posjećenosti u regiji. Nastala je prema konceptu i u režiji Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević iz beogradskog Bitef Teatra. Glumi Pet Brena o pet fenomena.

“Jugoslavenstvo, graditeljstvo, seksualnost, pjesma i tranzicija (biznis). Jeste ovo predstava o svima nama, a ponajmanje o Breni, iako je Brena krovna zajednica cijele ove priče”, govori redatelj predstave Lepa Brena Project Vladimir Aleksić.

A prava Lepa Brena stigla je tada na premijeru u Beogradu u društvu sina i Ane Bekute, pjevačice čiji je folk koncert nedavno u Puli zabranjen.

Predstavu je Brena tada pratila iz prvih redova.

“Veoma mi je bila dirljiva čitava predstava. Sigurno je da postoje dvije ličnosti. To je jedna hrabra i jaka Brena i da postoji jedna previše osjetljiva, jedna Fahreta supruga, majka, drugarica”, govorila je Lepa Brena 19.12.2019. godine.

Lepa Brena – doznajemo – doći će na zagrebačku, ali i riječku premijeru.

A ovo je tek početak turneje.

“Sad će pauza od nekakvih mjesec dana potom se vraćamo, dolaze novi gradovi diljem Republike Hrvatske, ali uključit ćemo i Sloveniju”, kazao je organizator predstave Lepa Brena Project Enio Dellavia.

Točni datumi, kada i gdje su nove izvedbe predstave Lepa Brena projekt doznat će se uskoro, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari