PREKO KRKA SE DOSTAVLJALA VOJNA OPREMA? Vlada nejasno odgovorila – potvrdili da su se letovi dogodili

Foto: Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Vlada nije jasno odgovorila je li preko Krka oružje išlo na Bliski istok

Informacije o tomu nedavno je iznio Balkan Insight, koji je objavio da je veći broj teretnih aviona prenosio oružje, municiju i neidentificirane vojne potrepštine. Zastupnici Ostojić i Glavašević tražili su potvrdu ili opovrgavanje tih informacija od Vlada, no jasno obrazloženje nisu dobili, javlja Novi list.

U odgovoru koji je Vlada dala na jučerašnjoj sjednici nigdje se izrijekom ne kaže da su informacije o navodnom prijevozu oružja točne ili da to nije istina, ali pojašnjenje, u kojem se objašnjava procedura, sugerira da su se ti letovi dogodili.

“U konkretnom slučaju, a nakon pribavljanja potrebnih suglasnosti, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je diplomatska odobrenja za prelete/slijetanja inozemnih državnih zrakoplova. Republika Hrvatska kao sudionica međunarodnih napora sudjeluje u Globalnoj koaliciji za borbu protiv ISIL-a te tako doprinosi u borbi protiv terorizma i radikalizma na svjetskoj razini”, stoji u Vladinom odgovoru.

Još se dodaje i to da američke Oružane snage transportiraju svoje robe kroz Hrvatsku u skladu sa Sporazumom između Vlade RH i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o nabavi i razmjeni usluga, donosi Novi list.
Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari