VELIKA TRAGEDIJA

Preko noći ostali bez svega: ”Djeca susjedu ogrebala auto, a on nam je zapalio kuću”

Ilustracija: Tomislav Miletić/Pixsell

Dječak Josip sjedi majci u krilu pred svojom izgorenom kućom u Mrzoviću kod Đakova i plače. Tužni su i njegova braća i sestre. Josipu, Josipi, Elviri, Nives, Tomislavu i Tini i njihovim roditeljima Aniti Anić i Josipu Mihaljević kuća je izgorjela u požaru kojega je podmetnuo jedan mladić.

Stvari iz njihove malene sobice, kuhinje i dnevnog boravka pretvorile su se u pepo, a njihov dom je postao žarište. Sve im je nestalo za trenutak pa i igračke, ali su za 24 sata rekli, kako su im igračke najmanja briga, nekad će već imati nove.

Naime, u ovoj obitelji organizirala se proslava povodom rođenja najmlađeg člana, svega 13 dana stare Nives. Tijekom organizacije djeca su se igrala na ulici, kao što se igraju i svakoga dana, te su u igri ogrebali susjedu auto. Majka Anita kaže, kako se obitelj ispričala susjedu i rekla da će platiti trošak koji su djeca napravila.

VIDEO DANA:

“Stajali smo iza dijela naše djece, rekli smo da ćemo snositi materijalni trošak, a susjed nam je počeo prijetiti”, objašnjava majka Anita.

U noći sa subote na nedjelju počela je proslava u Vrbici povodom rođenja malene Nives. U jednom je trenutku tijekom noći, priča obitelj, 22-godišnji mladić, čiji su automobil djeca navodno ogrebala, došao u njihovu praznu kuću i zapalio je.

Ostali susjedi odmah su reagirali kada su vidjeli da je izbio požar. Odlučili su odmah i provjeriti jesu li dječica u kući koja je gorila. Na sreću kuća je bila u potpunosti prazna.

“Drugi susjed odmah je došao po nas u Vrbicu. Objasnio nam je što se dogodilo” govori Anita. Prizor koji je dočekao obitelj bio je šokantan. “Gorila je naša kuća, sve za što smo se borili. Pala sam na koljena i plakala, užasno sam se osjećala, nisam znala kako dalje”, kaže govori Anita koja je već proživjela jednu tragediju u djetinjstvu.

Naime, kao malena djevojčica bila je s majkom u kući kada je nepoznati muškarac došao i napao nju i njenu majku sjekirom. Udario ju je u glavi, a na čelu ima ožiljak koji ju svakoga dana podsjeća na ovu tragediju.

Obitelj kaže kako sa susjedima nikada nisu imali problema, pa ni s 22-godišnjakom.

“Nismo s nikim u sukobu, ni u zavadi pa nismo bili ni s njima”, objašnjava ova majka te nadodaje kako se 22-godišnjakov brat povremeno igrao s njihovom djecom.

“Mi smo nacionalna manjina. Moj muž nikada nije krao, nije radio probleme kao ni mi”, govori Anita koja se ovakvom ishodu nikada nije nadala i žao joj je što se sve završilo na ovakav ružan način.

Josip  kaže, kako bi mu lakše bilo da ga je susjed istukao nego što mu je zapalio sve što je ikada priuštio svojoj obitelji. Očajna Anita, nadodaje nam i kako nikada od nikoga nisu tražili pomoć te da se njezin nevjenčani muž Josip uvijek borio za svoju obitelj sa svih deset prsti.

Sada ne vide drugo rješenje, potreban im je privremeni smještaj. Trenutno se nalaze kod Anitine sestrične u Kešincima, ali znaju da tamo ne mogu ostati zauvijek. Obitelji su potrebne i stvari za djecu, trebali su krenuti u školu u ponedjeljak, ali zbog tragedije kreću tek od idućeg tjedna.

PU osječko-baranjska potvrdila je ovaj događaj u Mrzovićima.

“Mladić je ušao u kuću dok nije bilo ukućana te namjerno izazvao požar paljenjem namještaja u jednoj od prostorija kuće. U požaru su opožarene tri prostorije, gdje su namještaj i stvari u potpunosti izgorjeli”, stoji u priopćenju.

Nastala materijalna šteta cijeni se na iznos od 70 tisuća kuna. U ponedjeljak je mladić i uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari