PREVRTLJIVO LJETO: Najavljene nove kiše, oglasio se i Meteoalarm

Najviša dnevna temperatura danas uglavnom između 27 i 32, u istočnoj Hrvatskoj od 24 do 28 °C

Prema prognozi DHMZ-a Hrvatsku danas očekuje pretežno, a u istočnim krajevima djelomice sunčano vrijeme. Uz više oblaka mjestimice može biti kiše i pljuskova, osobito u Slavoniji, Baranji i Podravini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u istočnim krajevima na udare i jak, a na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32, u istočnoj Hrvatskoj od 24 do 28 °C, javlja DHMZ.

Oglasio se i Meteoalarm koji je izdao žuto upozorenje za područje srednje i južne Dalamcije. Žuto upozorenje predstavlja potencijalno opasno vrijeme, a za petak upozorenje ostaje na snazi za područje južne Dalmacije.

Slično se vrijeme očekuje i sutra kada će u mnogim krajevima biti pretežno sunčano i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne uglavnom u gorskim krajevima te u Istri postoji mala mogućnost pljuskova. Vjetar većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.

Za vikend veći dio zemlje očekuje kišovito vrijeme praćeno grmljavinom i u nekim dijelovima izraženim pljuskovima. U Zagrebu se naoblačenje očekuje već u subotu. Razvedravanje tek u utorak. Pad temperatura i naoblačenje očekuje se i na istoku zemlje gdje je za ponedljeljak najavljeni grmljavinsko nevrijeme.

Na sjeveru zemlje grmljavinsko nevijeme očekuje se i u utorak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari