NOVA PRAVILA

PRIJEDLOG VLADE Tko iznajmi stan bez pitanja susjeda, riskira kaznu i do 10.000 eura!

Po posljednjim podacima, u Hrvatskoj 40 posto stanova ne služi stanovanju. Gotovo 600 tisuća je prazno, 230 tisuća u kratkoročnom najmu dok je 112 tisuća stanova prenamijenjeno u poslovne prostore, piše Net.hr

Stižu nova pravila što se tiče stranih radnika, ali i iznajmljivanja stanova! Po nacrtu zakona koji je u četvrtak predstavljen, iznajmljivanje stanova strože će se kontrolirati, ali i ako se odlučite za taj potez morat ćete imati podršku većine stanara u zgradi u kojoj je stan smješten.

Grubo će se kažnjavati i svako kršenje, kao i intervencije na zgradama bez suglasnosti. I to od 400 do 10 tisuća eura koliko će biti maksimalna kazna za kratkoročni najam bez suglasnosti.

Uvodi se red

Po posljednjim podacima, u Hrvatskoj 40 posto stanova ne služi stanovanju. Gotovo 600 tisuća je prazno, 230 tisuća u kratkoročnom najmu dok je 112 tisuća stanova prenamijenjeno u poslovne prostore.

“On će morati najprije, da bi uopće došao u poziciju da može iznajmljivati, zatražiti 80 posto suvlasnika te iste zgrade u kojoj se nalazi”, poručio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Na pitanje hoće li stanodavac trebati definirati kome misli iznajmiti, kazao je – ne. “On će samo deklarirati da će svoj stan ubuduće koristiti u druge svrhe, a ne u stambenu svrhu za što je taj stan izgrađen”, objasnio je Bačić, piše Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari