PRIJETNJE S ISLAMISTIČKOG PORTALA: “Već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama Europe”, najavili i osvetu u BiH

Irački ministar vanjskih poslova Ibrahim al-Džafari potvrdio je da su obavještajne službe njegove zemlje prenijele informaciju po kojoj su Francuska, SAD i Iran među zemljama na koje se namjerava izvršiti napad.

Radikalni islamisti otvoreno prijete s internetskog portala Vijesti ummeta, koji emitira vijesti na bosanskom jeziku.

Najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava diljem Europe preko koje će, »teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije« te su zaprijetili i sigurnosti Bosne i Hercegovine.

»Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cijele Europe, in šaa Allah (Ako Bog da). Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida širom cijele Europe«, navode u prijetnjama objavljenima na portalu Vijesti ummeta. U subotu su na tome portalu objavili da je teroristički napad u Parizu blagoslovljena vijest za muslimane, te izrazili žaljenje što u Parizu nije bilo više žrtava.

Na portalu piše da je osveta Islamske države reakcija na »napade na ‘Kalifat’ u kojima je velik broj muslimana civila (najviše žena i djece) izgubio živote«, kao i »na zatvaranje granica i nasilje u ‘tuđoj kući’ zbog čega ih je vijest o masakru koji se dogodio u glavnom gradu prostitucije Parizu jako obradovala i izliječila naše grudi i grudi vjernika širom svijeta«.

»Gdje su vam sad vaši avioni i vaša tehnologija, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv Onoga Koji je iznad vas i protiv Onoga Koji je stvorio to što posjedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablja ispod vrata i metak u čelo lijek«, stoji u objavi.

Komentirajući osude i najave sigurnosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na portalu Vijesti ummeta, autori teksta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli mogu vlasti BiH.

»Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija. Budale jedne, Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati«, navodi portal Vijesti ummeta blizak terorističkoj organizaciji Islamskoj državi.

(HINA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari