'FENOMENALAN DOŽIVLJAJ'

Prijevoz budućnosti: Prvi putnici ‘poletjeli’ u kapsulama koje bi mogle doseći do 1000 km/h

(Screenshot/Virgin Hyperloop)

Inače, ovaj koncept koji je godinama u razvoju, temelji se na prijedlogu osnivača Tesle Elona Muska

Virgin Hyperloop isprobao je svoje prvo putovanje s putnicima u pustinji Nevade.

Kompanija milijardera Richarda Bransona na poligonu kod Las Vegasa obavila je sigurnosni test u kojem su njihovi direktori tehnologije i putničkog iskustva “pojurili” 172 km/h, prenosi BBC. Jedna putnica, od dvoje koji su sjedlovali u pokusu, rekla je kako je doživljaj bio fenomenalan. Bez posebnih odijela za letove, u jednostavnim trapericama i majici, “letjeli su” u ovom pokusu. Inače, ovaj koncept koji je godinama u razvoju, temelji se na prijedlogu osnivača Tesle Elona Muska. Ni jednom, ni drugom nije pozlilo prilikom leta.

(Screenshot/Virgin Hyperloop)
(Screenshot/Virgin Hyperloop)
(Screenshot/Virgin Hyperloop)

Hyperloop je futuristički prijevoz budućnosti u kojem bi ljudi putovali u vagonima odnosno kapsulama koje se nalaze u vakuumskoj cijevi. Putovali bi pri brzinama do 1000 km/h. Ti bi vagoni mogli postići ove sulude brzine pomoću magnetske levitacije, iste tehnologije koju koriste razni željeznički sustavi, no ovdje se to nalazi u vakuumu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari