PRIOPĆIO MORH Helikopteri stacionirani na Krku tijekom vikenda spasili troje pacijenata

Devet pacijenata s otoka i priobalja prevezeno je helikopterima HRZ-a između petka i ponedjeljka

Devetero pacijenata čije je stanje zahtijevalo hitni prijevoz u bolnice prevezeno je između petka i ponedjeljka helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, priopćeno je iz MORH-a.

Troje pacijenata, među kojima trudnicu i dijete, s otoka Raba i iz grada Gospića do helidroma Delta u Rijeci prevezli su helikopteri 91. zrakoplovne baze stacionirane na Krku.

Šestero pacijenata, s otoka Pelješca, Hvara i Korčule, od kojih su četiri slovenska turista, prevezle su posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstava iz Divulja.

U nedjelju, 6. kolovoza u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, posada 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovala je u poslijepodnevnim satima, helikopterom Mi-8 MTV, u akciji potrage za nestalom osobom na lokaciji Podaca – Gradac.

Tijekom 2017. godine helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezeno je 539 pacijenata i 992 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 496 sati naleta, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja