Prisjelo im kupanje na Jadranu: Dva sata parkinga – 200 kuna!

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

“Parkirao sam auto i preko mobitela platio prvi sat parkiranja. Cijena je, inače, astronomska i iznosi 15 kuna po satu

Da u Lijepoj našoj i najobičniji odlazak na more može biti stresan, na svojoj je koži osjetio Splićanin Zvonimir Tolić (59).

Naime, on i njegova obitelj nisu imali sreće jer su u Okrugu Gornjem na Čiovu naletili na revnog redara koji naplaćuje kazne onima koji nisu platili prilično skupu parkirnu kartu, piše Slobodna Dalmacija.

Za razliku od onih koji se švercaju, Tomislav je podmirio traženi iznos, i to višekratno, a svejedno je dobio kaznu od 200 kuna.

“Supruga, maloljetno dijete i ja smo u subotu otišli na kupanje u Okrug Gornji. Bio sam sretan kada smo došli do plaže jer smo uspjeli naći slobodno mjesto na parkingu. Gdje ćeš veće sreće, ti u moru, a vozilo ti na dohvat ruke”, prepričava svoju.

“Parkirao sam auto i preko mobitela platio prvi sat parkiranja. Cijena je, inače, astronomska i iznosi 15 kuna po satu, što je skuplje i od lokacija u centru Splita ili Šibenika. Primjerice u Šibeniku u samom središtu se sat parkiranja na površini koja ima i ulaznu rampu i djelatnika naplaćuje šest kuna”, ističe Splićanin.

Dok su se mirno sunčali i kupali trebalo je i “obnoviti” plaćanje.

“U jednom trenutku, kada sam izašao iz mora, vidio da je prvi sat istekao već 12 minuta, pa sam ponovno preko mobitela platio sljedeći sat parkiranja. Na mobitel sam dobio obavijest da taj drugi sat istječe u 17:47”, govori.

“Budući da nam je bilo dosta kupanja, u 17:55 smo otići kući. Došli smo do auta i vidjeli kaznu od 200 kuna, za cjelodnevno parkiranje, koja je bila zakačena ispod brisača. Ostao sam zatečen, počeo sam se osvrtati ne bih li vidio redara koji ispisuje kazne. Kada sam ga uočio otišao sam do njega i pitao ga zašto mi je napisao cjelodnevnu kaznu”, govori Tolić.

Odgovor je šokirao Splićanina.

Kazao mi je: “Vidio sam da u 16:30 niste platili drugi sat parkinga, već ste zakasnili 12 minuta”.

“To je bila istina, no po njemu je puno veći problem što nisam platio treći sat parkinga u 17:47 kada mi je istjecao taj drugi sat nego sam do auta došao u 17:55”, prepričava.

“I on je, prema njegovim riječima, zbrojio ta dva zakašnjenja i dobio brojku od 20 minuta i meni je naplatio cjelodnevnu kaznu. Pa to nema u Tunguziji to ima samo u državi Apsurdistan”, kaže ogorčeno za Slobodnu Dalmaciju.

Rasprava s “redarom matematičarem” nastavila se vrlo brzo.

“Ako sam već bio u prekršaju, upitao sam ga zašto mi nije naplatio kaznu do 22 sata i završetka razdoblja naplate parkiranja, što bi iznosilo 60 kuna. Redar mi ništa nije odgovorio nego je otišao. Nije u pitanju 200 kuna, mogu ih platiti, u pitanju je princip i ništa drugo.

Uredno sam plaćao sate parkiranja i ne vidim razloga da me netko kažnjava zbog malog zakašnjenja. Na kraju krajeva, tko je odredio cijenu parkiranja u Okrugu Gornjem od 15 kuna po satu”.

“To je legalna pljačka i podnijet ću žalbu na ovu kaznu. Ovdje se radi o nepoštenoj poslovnoj praksi kojoj konačno treba stati na kraj i koja se događa svakodnevno, ali ljudi šute, a ja ne želim i neću šutjeti, jer mi je nereda već preko glave”, zaključuje Zvonimir Tolić.
Vijesti.hr
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja