NEJASNOĆE S IMOVINSKIM KARTICAMA

”Problemi” s imovinskom karticom: Šef Pletera naveo stan na adresi gdje stana – nema!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Šef Pletera, general Marijan Mareković, u imovinsku karticu je upisao stan od 84 kvadrata na adresi Dobri dol 46, no ondje, prema zemljišnim knjigama, ne postoji nekretnina u njegovu vlasništvu, niti stan te kvadrature

Šef Pletera general Marijan Mareković dobio je stan od Ministarstva obrane (MORH), a u zemljišnim knjigama nema ni njega ni države, piše u petak Jutarnji list. Gdje je točno u Zagrebu stan koji je šef Pletera Marijan Mareković otkupio od MORH-a i koliko je zapravo velik, pitanje je na koje Jutarnji list odgovor čeka više od dva tjedna, a u međuvremenu nam je od Marekovića stigla informacija da nam ih nema namjeru poslati, piše Net.hr

Otkupio stan od MORH-a

“Vi prvo pišete, a tek onda zovete”, rekao nam je u razgovoru, a kad smo mu rekli da to nije točno i da odgovor na pitanja o njegovoj imovinskoj kartici čekamo već danima i odgađamo tekst, poručio nam je da je “sve u redu” i da nam zahvaljuje na pozivu, navodi dnevnik. A što je točno nejasno u vezi s imovinskom karticom Marijana Marekovića? On, među ostalim, u njoj navodi da je u Zagrebu vlasnik stana na području Maksimira, veličine 84 četvorna metra, koji je otkupio od Ministarstva obrane. Da je Mareković od MORH-a doista otkupio stan u Zagrebu, potvrdili su nam i u Ministarstvu obrane.

Nema stana te kvadrature

Većina medija prenijela je informaciju da je riječ o stanu na adresi Dobri dol 46, u ulici koja je doista na području Maksimira, a koja se u trgovačkom registru navodi kao službena adresa generala Marekovića. Zaključak da je to stan koji je Mareković otkupio od MORH-a na prvu je logičan, sve dok čovjek ne zaviri u zemljišne knjige pa u njima otkrije kako na adresi Dobri dol 46 uopće ne postoji nekretnina u vlasništvu Marijana Marekovića ili njegove supruge, jednako kao što nema ni stana veličine 84 četvorna metra, koliko Mareković navodi u svojoj imovinskoj kartici.

Da Mareković živi na toj adresi ne otkriva ni zvono na ulaznim vratima na kojima nema njegova prezimena, no od susjeda doznajemo da su Marekovića, kao i njegovu suprugu, ondje doista znali vidjeti iako se već dugo nije pojavljivao. Kažu nam da zna koristiti stan u prizemlju zgrade, a uvidom u zemljišne knjige vidljivo je da su u prizemlju zgrade dva stana koji su kvadraturom znatno veći od onoga što Mareković navodi u svojoj imovinskoj kartici, a potom su na jednog onda još upisani investitori u zgradu, tvrtke Kamgrad d.o.o i Kaić d.o.o., a na drugog privatna osoba, donosi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari