POZNATA DESTINACIJA

Prodaje se dio Otoka ljubavi: Metar kvadratni košta 300 eura a interes je prilično velik

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Prema postojećem zakonu na takvoj je površini moguće uz OPG za uzgoj maslina ili vinove loze podići vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara te još 1000 kvadrata podrumskog prostora, zbog čega se vjeruje da će dio ubrzo biti prodan

Popularni otok ljubavi Galešnjak koji se nalazi na Pašmanskom kanalu, uskoro bi mogao dobiti nove suvlasnike.

U ponedjeljak je objavljena prodaja 30.000 kvadratnih metara zemljišta na otoku u obliku srca, površine od 142.000 kvadrata, za 10 milijuna eura, odnosno 300 eura za četvorni metar, piše Zadarski.hr.

“Točno je, tri hektara otoka je oglašeno na prodaju. Interes je za sada razmjerno velik, a najozbiljniji interes pokazali su neki investicijski fondovi”, potvrdio je Silvestro Kardum, predstavnik prodavatelja.

“Nemam agenciju za nekretnine, ja vlasnicima samo pomažem u prodaji. Radi se o četiri spojene parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 tisuća četvornih metara. Na tom zemljištu je makija, a nekada su bile masline. Svi papiri o vlasništvu su uredni i vlasnici su uknjiženi. Vlasnici su inače iz Mrljana na otoku Pašmanu. Vlasnici ostalog dijela otoka nisu bili zainteresirani za prodaju”, dodao je Silvestar.

Prema postojećem zakonu na takvoj je površini moguće uz OPG za uzgoj maslina ili vinove loze podići vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara te još 1000 kvadrata podrumskog prostora, zbog čega se vjeruje da će dio ubrzo biti prodan.

Na oglasnim stranicama navodi se da se parcele koje se prodaju nalaze oko 500 metara od obale.

“S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce, koja je tamo slavila i rođendan , Jay Z, Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom tko ne bi došao posjetiti jedini morski otok prirodno oblikovan u obliku srca na svijetu” stoji u oglasu, a kao jednu od opcija za potencijalne kupce predlažu otvaranje OPG-a.

Ovaj srcoliki otok jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je čak uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari