PROGNOZA Čudnovata zima do kraja tjedna!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Božićno jutro bit će hladnije od jučerašnjega, osobito na moru. Djelomice sunčano i većinom suho, no kad izlazite ipak ponesite kišobran, jer mala mogućnost za kišu ipak postoji!

I poslijepodne je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj moguće prolazno malo kiše, pogotovo oko Kupe i Save. Vjetar će biti slab, a temperatura za nijansu niža od jučerašnje.

Na istoku promjenjivo, ponegdje uz koju kap kiše, ali prije svega vjetrovito uz umjeren sjeverozapadni vjetar. Vjetar će biti najjači u Baranji i Podunavlju, i do 40 kilometara na sat, a tamo će upravo zbog vjetra biti i najhladnije.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano i većinom suho. Bit će i sutra prilično vjetrovito uz umjereno jaku tramontanu koja će prema večeri opet okretati na buru. Temperatura slična kao danas.

I na sjevernom Jadranu suho i svježe, a u gorju je moguća prolazno koja kap kiše. Uglavnom bez vjetra, samo na otvorenom moru i uz zapadne obale Istre bit će još umjerenog sjeverozapadnog vjetra.

Sjeverozapadno strujanje obilježit će i iduće dane, a nešto će izraženije u unutrašnjosti biti u četvrtak i u subotu. S njime stiže i malo hladniji zrak pa se od petka očekuje i slab, a od nedjelje umjeren mraz! it će većinom suho, a malo kiše moguće je uglavnom samo u subotu.

I na moru je vjerojatnost za kišu nešto veća s petka na subotu, ali i tada će slabom prolaznom kišom biti zahvaćen samo manji dio priobalja. Cijeli dogledni period obilježit će sjeverni vjetrovi i zimske temperature.

Iako je pred nama napokon malo zimskije vrijeme, Božić će, vidjeli smo, biti malo topliji nego što smo navikli i mnogo topliji nego što većina priželjkuje.
Dunja Mazzocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari