VRIJEME

Video | PROGNOZA Kakvo nas vrijeme čeka u idućem tjednu? Meteorolozi ne donose dobre vijesti!

Kiša, pljuskovi, visoke temperature. Nije bajno, ali takvo nas vrijeme čeka u novom tjednu. Više u video prilogu!

I vikend nam je počeo u znaku južine, no znatno manje izražene nego u petak. Smiruju se prilike sa zapada, raste i tlak, ali još će se frontalni poremećaj u nedjelju zadržavati u našoj blizini, dijelom i zahvaćati Dalmaciju, prije nego nastavi svoj put na istok. No, iznadprosječnoj toplini za doba godine ne nazire se kraj, barem ne do kraja

Ujutro i dalje dosta oblaka u Dalmaciji, a uz umjereno i jako jugo bit će i mjestimične kiše, na krajnjem jugu i u obliku kojeg grmljavinskog pljuska. Drugdje promjenjivo, uglavnom suho, a najviše sunčanih razdoblja se prijepodne očekuju u sjevernijim kopnenim krajevima. Po kotlinama i uz rijeke, osobito na istoku zemlje kratkotrajna magla i sumaglica.

Jutro na kopnu malo hladnije, između 1 i 5 Celzijevih stupnjeva, a na moru od 7 stupnjeva na sjevernom do 10 stupnjeva na južnom dijelu i otocima.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve više oblaka, a može se očekivati sporadično malo kiše ili rosulje, uglavnom istočnije od Zagreba. Vjetar većinom slab južni, a temperatura malo niža od današnje, no i dalje iznad prosjeka za veljaču, bit će oko 13 stupnjeva.

Na istoku popodne većinom oblačno, a porasti će vjerojatnost za mjestimičnu kišu, ponajprije u Posavini i oko slavonskog gorja. Vjetar slab, a temperatura oko 13 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno oblačno i svježe uz češću kišu, posebice u zaobalju, no na otocima može biti grmljavinskih pljuskova, krajem dana i na širem splitskom području. Na jugu umjereno do pojačano jugo, a na sjevernom dijelu prolazno umjerena bura i tramontana. Temperatura između 12 i 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu smanjenje naoblake i barem djelomice sunčano, jugo slabi, prema otvorenome slab sjeverozapadnjak, a malo kiše moguće u južnim predjelima Like. Temperatura od 10 stupnjeva u gorju do ponegdje 15 stpnjeva na moru.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U unutrašnjosti idućih dana promjenjivo. Najviše sunca početkom tjedna u ponedjeljak, nakon češće jutarnje magle, a zatim ne baš sasvim suho. Kiše će biti tek sporadično u zapadnim predjelima i to uglavnom u malim količinama. Ostaje iznadprosječno toplo, kao uostalom i cijelog ovog mjeseca.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu dulja sunčana razdoblja u ponedjeljak, a onda promjenjivije prilike, sredinom tjedna uz mjestimičnu kišu, većinom na sjevernom dijelu. Vrijeme je to po umjerenom, u utorak i srijedu jakom jugu, koje će do četvrtka postupno okrenuti na buru. Temperatura bez veće promjene, čak i malo viša u drugom dijelu tjedna, donosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari